Hvad er Joomla

joomla 38

Joomla er et prisbelønnet CMS (Content Management System), som giver dig mulighed for at opbygge websites og andre online-applikationer. Mange aspekter, herunder dets brugervenlighed og udvidelsesmuligheder, har gjort Joomla til det mest populære website software.

Bedst af alt, Joomla er en Open Source-løsning, der er frit tilgængelig for alle.

Hvad er et Content Management System (CMS)?

Et Content Management System er noget software, der holder styr på indholdet på dit websted, ligesom din lokale folkebibliotek holder styr på bøger og gemmer dem. Indholdet kan være enkel tekst, fotos, musik, video, dokumenter, eller alt andet, du kan tænke på. En stor fordel ved at bruge et CMS er, at det kræver næsten ingen tekniske færdigheder eller viden at administrere det.

Hvad er Open Source?

Når man konstruere software, der er bygget videre på anden Open Source kode, ofte kendt under licensen GNU General Public License, giver det udvikleren ret til at distribuere og rette i programkoden, samt lade koden indgå i anden programkode. Der må ikke ligge restriktioner på den kode, man udvikler som Open Source. Meningen med en Open Source licens er, at alle skal kunne udvikle videre på en god programkode, men man er som udvikler også underlagt denne licens, hvis slutkoden (programmet) udsendes som software.

Hele Joomla CMS systemet er Open Source, men udvidelser, lavet af forskellige programmører, kan sagtens være ikke-Open Source.

Læs mere om Joomla CMS på det officelle site.

Alle priser på sitet er eksklusiv moms. Der tages forbehold for fejl i tekst og priser.