petra i jordan

7 rejsemål du bare skal opleve inden du dør

Selvom vi har hele livet foran os, så går det os også hurtigt forbi. Pludselig er der gået et år, hvor man ikke synes, man har oplevet ret meget. Heldigvis lever vi i en tidsalder, hvor det er nemt at rejse og opleve, hvis man ønsker det. Og der er mange fantastiske rejsemål ude i verden, der bare venter på dig. Her kommer vi med 7 gode bud på, hvad du skal opleve inden du stiller træskoene.

Kendte monumenter og naturområder

Naturen har skabt nogle utroligt flotte områder, som mennesker bør passe på. Dermed ikke sagt at vi ikke kan opleve dem, så længe vi respekterer stedet. Her er en liste over de smukkeste naturområder og monumenter, du kan opleve:

  • 1. Koralrevet dækker sig over meget af havet, men kan nemmest opleves ved Australiens kyst. Fisk og andre undervandsdyr lever heri, så der er også rig mulighed for at opleve et rigt dyreliv. Så hvis du har en dykker i maven, er det bestemt et besøg værd.
  • 2. Den Blå LaguneIsland er en varm kilde, man kan bade i. Vandet får sin blå farve fra alger under jorden, og skulle være sundt for huden. Ud over de sundhedsmæssige fordele, er området utrolig smukt.
  • 3. Petra i Jordan er en by, der er hugget ind i et bjerg. Monumentet har været med i mange kendte film, og er tilmed et af verdens vidundere. Monumentet er kæmpestort, og en endnu større oplevelse.
  • 4. Den Kinesiske Mur i Asien er også en oplevelse værd. Muren strækker sig over 240 mil, og man kan gå på et stort stykke af dem. Med denne som et af de syv vidundere, skal den selvfølgelig også på denne liste.

Verdens syv vidundere

Verden gemmer på en masse vidundere, hvoraf Den Kinesiske Mur og Petra bare er to af dem. Listen af de syv vidundere har været den samme siden 2007, og man forstår godt hvorfor, når man ser dem. Alle disse er menneskeskabte, men står stadig i al sin pragt:

  • 5. Taj Mahal i Indien. Dette er også et af verdens syv vidundere, og bare ved at se billeder, forstår man godt hvorfor. Den enorme bygning er lavet af marmor, og gemmer på en masse historier og facts. Vidste du for eksempel at arkitekten bag, fik hugget den ene hånd af, så han aldrig ville kunne lave noget lignende?  
  • 6. Machu Pichu i Peru er kendt som inkaernes by. Byen er angiveligvis fra 1400-tallet, og er ikke beboet mere, hvilket man antager skyldes Den Spanske Erobring i 1532. Ved fundet af byen har man fundet 177 lig, heraf 150 kvinder, men ingen ved hvorfor menneskerne døde. Byen blev angiveligvis brugt af adelsfolk til rekreation.
  • 7. Colosseum i Rom stammer tilbage fra år 80. Værket begyndtes i år 72 af kejser Vespasian men blev færdiggjort af hans arving, Titus. Bygningen blev brugt som amfiteater og kunne rumme mellem 50000 og 80000 tilskuere. Colosseum er kendt for at holde blodige kampe, hvor gladiatorer kæmpede bravt med livet som indsats.

De to sidste vidundere er absolut også besøget værd, men verden er fuld af vidundere, som bestemt også skal overvejes, når du skal rejse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *