Hvilken seng skal du købe?

Der er mange typer senge på markedet, hvorfor det kan være udfordrende at finde ud af, hvilken seng man skal købe. I dette indlæg kommer vi ind på nogle af de forskellige typer senge der er på markedet, så du ved hvilken du skal købe, ud fra de kriterier du selv stiller. Læs med herunder, for at blive klogere.

En enkeltmandsseng

Det er de færreste, som ikke kender til en enkeltmandsseng. En enkeltmandsseng måler 200x90cm, og er lavet til, at en enkelt voksen person kan ligge i den. Der er ikke så mange fiduser ved en enkeltmandsseng, udover, at den kan være den perfekte seng til børn eller en teenager, som ikke har det største værelse.

En dobbeltseng

Dobbeltsenge kan enten være lavet af en sengeramme og to enkeltmadrasser, eller de kan være lavet som en stor madras. En dobbeltseng måler 200x180cm, og er derfor tilsvarende to enkeltmandssenge der er sat sammen. En dobbeltseng bliver brugt af de fleste voksne, og også af par, så der er plads til begge parter.

En kontinentalseng

En kontinentalseng 140×200 kan både være en enkeltmandsseng og en dobbeltseng. Kort fortalt, så er en kontinentalseng opbygget af flere lag, som betyder, at den har flere madrasser. Det gør, at en kontinentalseng typisk er det valg man vil tage, hvis man har en bestemt stil, som man vil have den skal passe ind i eller lignende.

En elevationsseng

Døjer man med rygproblemer, har et ben med en skade eller lignende, så er det perfekte valg en elevationsseng. En elevationsseng kender du måske fra de danske hospitaler. Det er en seng, hvortil der er tilknyttet en motor og en fjernbetjening. Denne fjernbetjening kan du så bruge til at styre sengen, så man kan blive løftet i ryg og nakke, i benene eller begge steder. Den er derfor perfekt, hvis man vil sidde og se tv, eller hvis man har et ben der skal over hjertehøjde.

En børneseng

Der findes mange forskellige størrelser børnesenge, som passer til børn i forskellige aldre. Hvilken du skal købe til dit barn afhænger af hvor gammelt barnet er. Hvis det er en baby, så vil det være en krybbe, hvor hvis barnet er 2-3 år, kan man få en børneseng, hvor barnet selv kan kravle ind og ud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *